Toyota Tundra Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

· Premium Member
Joined
·
424 Posts
On your AUTOMATE, is there a 1 to 2 second delay before it unlocks the doors using the Automate remote control?
 

· Premium Member
Joined
·
424 Posts
nope. it flashes the parking lights and honks the horn. twice for unlock, once for lock. i also have to hit the unlock a second time to unlock the rest of the doors.

You got a good deal if it unlocks instantly with Automate. I had it installed and there was a 1-2 second delay & the install shop told me that was normal. I have never heard of that being normal,have you?
 

· Premium Member
Joined
·
424 Posts
I have a Viper 5601 alarm/rs. It has that same delay which I don't like. The Toyota OEM keyless entry had no such delay.

I installed an additional module that interfaces with the door locks so that I didn't have to connect and diode isolate each door trigger wire and possibly install a relay or two. This was a simple connection module but I believe it is the cause of this delay. There are some other minor glitches and I suspect this same module may be the culprit. It may get removed in the near future.
Yea, the Automate & Viper are both made by the same company Directed Electronics, it is a shame they cannot get rid of that delay, wonder if any Viper Sales Reps read this board can chime in to when they will have this fix for such a delay? I would buy the full blown top of the line they make if they could promise me it would unlock just like the Toyota OEM keyless entry.
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top