Toyota Tundra Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
I've been driving my FJ for over 2 years with no problems however recently the light that comes on when you loose traction has been flashing as I'm driving down the road with excellent traction. The light comes blinks off and on aproximatley every three for four seconds. I've tried unhooking the battery to see if it would possibly reset everything with no luck. Any ideas on what could be causing this and how to fix the problem?
 

·
Registered
Joined
·
559 Posts
Did you just put on a new set of tires? Could be a sensor went bad too.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
Ya. I just put a new set of tires on about a month ago. Do you know where the censor might be located at to check?
 

·
Registered
Joined
·
559 Posts
I believe that it's under the dash somewhere, I'm not real sure on the FJ. It senses when the vehicle is off level either side to side or front to back. The tires might also be a little softer than the factory ones, did you go larger with the tires. If you put any kind of leveling kit on it, that threw it off adn you'll need to get a zero point calibration from the stealership.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #5
Thanks for the tips. I didn't go larger than factory on the tires but they are a softer tire than stock. I'm sure that was probably it.
 

·
Registered
Joined
·
559 Posts
I bet that's the reason, more sidewall flex doesn't make the sensor happy. Toyota should be able to recalibrate your sensor for you without a problem.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top